Intermetzo-Jeugdzorg_Landingspagina-specialistische-hulp
  • Home
  • Specialistische hulp

Gespecialiseerde jeugdzorg. Gewoon dichtbij.

De gespecialiseerde jeugdzorg van Intermetzo laat zich het best vatten in drie termen: intensief, in principe tijdelijk en aanvullend op de zorg van anderen. We ondersteunen waar mogelijk via hulp thuis, op school en/of in de wijk. Daar proberen we de familie zoveel mogelijk bij te betrekken. ‘Zorg dichtbij’ wekt vertrouwen, sluit aan bij het dagelijkse leven en is vaak het meest effectief. Lukt dit niet, dan kijken we naar alternatieven. Dat kan een plekje zijn in een gezinshuis of een woongroep in de wijk. Soms is een 24 uursbehandeling op een Intermetzo-locatie de beste oplossing. Jongeren kunnen bij ons ook (voortgezet) speciaal onderwijs volgen.

Hulp thuis

Voor jongeren met complexe problemen zoeken we de ondersteuning het liefst dichtbij: thuis of in de wijk. Hier zijn ook de ouders bij geholpen.

Poliklinische Hulp

Als kinderen vastlopen in hun ontwikkeling kunnen zij terecht bij poliklinische hulp. Voor specialistische behandelmodules, psychodiagnostisch en psychiatrisch onderzoek.

GezinsFACT

Vaak is intensieve dagbehandeling voldoende om een residentiële opname te voorkomen of verkorten. Sommige kinderen/jongeren krijgen individuele therapie aangeboden.

Het klantenbureau helpt je graag

bij het aanvragen van ondersteuning en zorg

roundicon-call

088 - 779 55 60

roundicon-mail

Verstuur een mail

roundicon-aanvragenzorg

Aanvragen zorg