Samir en Yasmin

Problematiek 
Sinds het gewelddadige overlijden van hun zus zijn Samir (14) en Yasmin (12) zichzelf niet meer. Samir is erg gesloten en snel boos. Yasmin heeft last van nare herinneringen en is erg verdrietig. Moeder heeft genoeg aan zichzelf en is ‘niet beschikbaar’ voor Samir en Yasmin. Vader houdt zich afzijdig. In tegenstelling tot de andere gezinsleden wil hij geen hulp.

Aanpak
Yasmin en Samir gaan voor behandeling naar een polikliniek van Intermetzo. Yasmin leert tijdens individuele cognitieve gedragstherapie met EMDR stil te staan bij haar gedachtes en gevoelens. Samir krijgt individuele psychomotore therapie. Hij leert praten over zijn gevoelens en deze niet weg te stoppen. Met hun moeder vinden begeleidingsgesprekken plaats. 

Resultaat
Na de therapie kunnen Yasmin en Samir op een adequate manier omgaan met hun gedachtes en gevoelens. Samir krijgt ook steeds meer het gevoel dat zijn moeder weer beschikbaar is. Moeder zelf kan weer over de traumatische gebeurtenissen praten, zonder dat ze overspoeld raakt door emoties. Ze ervaart meer rust, slaapt beter en wordt actiever. Uiteindelijk kan het gezin op eigen kracht weer verder.
 

Het cliëntservicebureau helpt je graag

bij het aanvragen van ondersteuning en zorg

roundicon-call

088 - 779 55 60

roundicon-mail

Verstuur een mail

roundicon-aanvragenzorg

Aanvragen zorg