Jeremy

Problematiek
Als Jeremy (10) blind van woede is, kan hij anderen fysiek aanvallen. Andere kinderen zijn bang voor hem. Vrienden heeft hij niet. Hij kan zich moeilijk concentreren en reageert overal op. Hierdoor krijgt hij vaak ruzie, wat ontaardt in extreme boosheid. Jeremy’s ouders zijn gescheiden en weten niet hoe ze met hem om moeten gaan. Wanneer hij het ergens niet mee eens is, loopt Jeremy weg. Zowel thuis als op school. Hierdoor gaat het niet langer meer. 

Aanpak
Bij Intermetzo vindt Jeremy in een behandelgroep rust, structuur, voorspelbaarheid en duidelijkheid. Hij gaat naar school op het terrein van Intermetzo. Jeremy en zijn ouders werken met Horizontherapie aan traumaverwerking huiselijk geweld/ kindermishandeling. Via een boosheidsplan leert Jeremy zelf herkennen hoe spanning bij hem opbouwt en hoe hij het kan laten afnemen. Jeremy en zijn moeder doen de training SNAP (Stop Nu Ander Plan). Ook zijn vader doet mee. Ze leren vaardigheden om met Jeremy’s boosheid om te gaan.

Resultaat
Het gaat beter met Jeremy. In de weekenden en vakanties is hij bij zijn vader of moeder. Verder is er het plan om intensieve ambulante gezinsbegeleiding in te zetten, zodra Jeremy weer bij zijn moeder woont. 

Het cliëntservicebureau helpt je graag

bij het aanvragen van ondersteuning en zorg

roundicon-call

088 - 779 55 60

roundicon-mail

Verstuur een mail

roundicon-aanvragenzorg

Aanvragen zorg