Fenja

Problematiek
Het gaat niet goed tussen de ouders van Fenja. Het jonge meisje (14) ontwikkelt door die problemen forse gedragsproblemen. Ze is opstandig, wisselt snel van stemming en heeft woede- uitbarstingen. Ook accepteert ze vrijwel geen gezag. Een reactieve hechtingsstoornis, zo luidt de diagnose. Verder is er sprake van trauma en een zorgelijke ontwikkeling van haar persoonlijkheid.

Aanpak
Fenja komt in een perspectief biedend gezinshuis terecht met zeer ervaren gezinshuisouders. Ze volgt passend onderwijs in de omgeving van het gezinshuis. Er is een korte lijn met school. Intermetzo zet diagnostiek en aanvullende behandeling in. Een multidisciplinair team volgt Fenja’s ontwikkeling. Haar ouders ontvangen ambulante hulpverlening van Intermetzo.

Resultaat
Fenja komt stapje voor stapje tot ontwikkeling. Ze begint haar plekje te vinden en krijgt vertrouwen in de gezinshuisouders. Het meisje heeft het naar haar zin op haar woonplek en is minder agressief. In weekenden en vakanties logeert zij bij haar familie en gaat ze naar een zorgboerderij. 
 

Het cliëntservicebureau helpt je graag

bij het aanvragen van ondersteuning en zorg

roundicon-call

088 - 779 55 60

roundicon-mail

Verstuur een mail

roundicon-aanvragenzorg

Aanvragen zorg