Testimonial-Intermetzo-Arne

"Ik was gezond, maar maakte mezelf ziek"

Arne durft weer vooruit te kijken

Zes jaar geleden woonde Arne nog thuis. Hij lag halve dagen in bed, ging niet meer naar school en zelfs een boodschap halen, zat er niet meer in. Als hij niet in bed lag, was hij in zijn eigen woorden vooral ‘bijdehand’. Het ging niet meer thuis. Na een verblijf bij Intermetzo is Arne klaar met school en heeft hij een betaalde baan bij Allround Autodemontage in Den Dolder.

“Het is moeilijk om thuis weg te moeten, ik was nog maar 12 jaar. Toch ben ik blij dat mijn ouders dit voor mij hebben gekozen. Ik deed helemaal niks meer en was altijd bezig met wat ik niet kon. Toen ik bij Intermetzo kwam, kreeg ik weer doelen in mijn leven. Ik ging naar het Heuvelrug College. Hier kwam ik erachter dat ik heel veel wél kan. Ik durfde weer vooruit te kijken. Zo voelde ik me steeds wat beter.”

Ziek door gluten en spanning
Het zat Arne ook niet mee. In Spakenburg zat hij op het speciaal onderwijs. Als 10-jarige bleef hij steeds vaker weg van school. Hij was ziek, had buikpijn, was misselijk en extreem moe. Al snel bleek dat hij een glutenintolerantie had, Coeliakie. Hij startte met een glutenvrij dieet en alles moest goedkomen. Het tegendeel was het geval: Arne zakte steeds verder weg. Arne: “Eigenlijk was ik gezond, maar ik maakte mezelf ziek. Ik vond alles wat ik moest doen te spannend en was bang dat ik het niet kon.”

School en zorg
Arne ging wonen bij Intermetzo in Zeist, op één minuut loopafstand van het Heuvelrug College, een school voor voortgezet speciaal onderwijs. Begeleiders thuis en op school hielpen Arne om stapje voor stapje weer zelfvertrouwen te krijgen. Belangrijk in zijn behandeltraject was dat hij zelf moest ervaren wat hij kon. Hij kwam erachter dat hij veel meer kon dan hij altijd had gedacht. Zo liep de begeleiding in het begin nog mee naar school, maar ging Arne op den duur zelfstandig. Nu is hij zelfs zo ver dat hij vier dagen in de week drie kwartier heen- en terugfietst naar zijn stageadres. Arne maakte gigantisch grote sprongen. Dat voelt hij zelf ook zo: “In het begin durfde ik geen vragen te stellen als ik niet wist hoe iets zat. Ik vond het moeilijk om voor mezelf op te komen. Daar kreeg ik spanning van. Nu maak ik zelfs plannen voor later.”

Een droombaan!
Per 1 juni heeft Arne een betaalde baan. Hij demonteert auto-onderdelen bij Allround Autodemontage. Jaren van hard werken, zijn niet voor niks geweest. Arne heeft verschillende certificaten op zak en kan zelfs een opleiding volgen op het mbo. “Ik heb een supergoed leven,” vertelt Arne. “Ik heb een superfijne familie, een goed thuis bij Intermetzo, vrienden en nu zelfs een droombaan!”
 

Op weg naar zelfstandigheid

1

Diagnose

Een diagnose is de eerste stap. Hoe komt het dat de jongere op school of in het dagelijkse leven dreigt vast te lopen?
2

Plan van aanpak voor behandeling

Samen met het gezin stelt Intermetzo een behandelplan op. Jongeren werken thuis of in een veilige omgeving met therapie aan hun problemen. Structuur en regelmaat staan voorop.
3

Aan de slag

Ondersteund door gedragswetenschappers en begeleiders zet de jongere stappen richting zelfstandigheid.
4

Sterker in de samenleving

Goed onderwijs en werk zijn belangrijk. Met professionele begeleiding en ondersteuning werkt de jongere aan zijn toekomst.

Het klantenbureau helpt je graag

bij het aanvragen van ondersteuning en zorg

roundicon-call

088 - 779 55 60

roundicon-mail

Verstuur een mail

roundicon-aanvragenzorg

Aanvragen zorg