'Superschool' VSO Heuvelrug College officieel geopend

Opening-VSO-Heuvelrug-College

03 nov 2017

Liefst drie linten moesten er worden doorgeknipt. Maar daarna was VSO Heuvelrug College toch echt geopend. De school voor voortgezet speciaal onderwijs van Intermetzo betrok aan het begin van dit schooljaar het leegstaande roc-gebouw aan de Noordweg in Zeist. Nu iedereen zijn weg gevonden heeft, was het woensdag 1 november tijd voor de officiële opening.

VSO Heuvelrug College is ontstaan vanuit een samenwerking tussen de twee vso-afdelingen ‘Arbeidsmarktgericht’ en ‘Dagbesteding’ van Intermetzo Onderwijs. Deze scholen waren voorheen op de terreinen Veldheim en Stenia in Zeist gevestigd. Deze zijn inmiddels gesloten. De nieuwe naam van de school is bedacht door een van de leerlingen.
Locatieleider Renate van Dijk is trots en blij met wat ze deze ‘superschool’ noemt. “De kwaliteit van het onderwijs dat we op de oude locaties leverden, was al goed volgens de inspectie. Maar er is meer nodig om het optimaal te maken. Goede randvoorwaarden zijn belangrijk, zoals huisvesting. We hebben nu een echte school. Het leren gaat hier gemakkelijker.”
De verhuizing van de school vond in zeer korte tijd plaats. Bestuursvoorzitter Rob de Jong van Pluryn, waarvan Intermetzo onderdeel is, bedankte de gemeente Zeist en ook het ministerie van OCW voor de goede samenwerking. Wethouder Johan Varkevisser van de gemeente Zeist is blij dat het schoolgebouw een goede nieuwe bestemming heeft gevonden. “Ik hoop dat veel jongeren hier een goede basis voor hun toekomst kunnen leggen.”
Na de toespraken was het aan de wethouder, de bestuurder en leerling Melissa om ieder een lint door te knippen. Hiermee was VSO Heuvelrug college officieel geopend en startten de rondleidingen door het schoolgebouw.

VSO Heuvelrug College biedt onderwijs aan leerlingen vanaf 12 jaar die moeite hebben met leren als gevolg van psychiatrische problematiek, vaak in combinatie met een verstandelijke beperking. De school is voor thuiswonende kinderen en voor kinderen die op de zorglocaties van Intermetzo in de omgeving van Zeist verblijven. VSO Heuvelrug College ligt naast SO Noorderlicht, de school voor speciaal onderwijs van Intermetzo Onderwijs. Beide scholen werken nauw met elkaar samen.
 
Het Heuvelrug College maakte een mooie informatiefilm over de school, deze is hier te bekijken is.

Het cliëntservicebureau helpt je graag

bij het aanvragen van ondersteuning en zorg

roundicon-call

088 - 779 55 60

roundicon-mail

Verstuur een mail

roundicon-aanvragenzorg

Aanvragen zorg