Succesvolle Inspiratiedag ‘De nieuwe zorgprofessional. Ben ik dat?!’

29 mei 2017

Met ruim 300 bezoekers was de Inspiratiedag ‘De nieuwe zorgprofessional. Ben ik dat?!’ op 30 maart 2017 een groot succes. Op deze jaarlijks terugkerende dag delen we opbrengsten van onderzoeks- en ontwikkelingsprojecten met elkaar en inspireren we elkaar met nieuwe ideeën en ontwikkelingen binnen onze organisatie. Zowel medewerkers van Pluryn en Intermetzo als externe gasten waren van de partij. En het werd een inspirerende dag! Veel gehoorde reacties na afloop van de dag waren: ‘Ik heb veel inspiratie opgedaan’; ‘Er hing een hele goede, vrolijke, positieve sfeer. Dat hadden we even nodig’. ‘Wat goed georganiseerd’. ‘Wat mooi dat alle workshops door eigen medewerkers zijn verzorgd’. In 2018 zullen we hier zeker een vervolg aan geven.

Ignace Vermaes, directeur Pluryn, opende de dag. Hij maakte bekend dat Lieke van Domburgh zijn functie als directeur Kwaliteit van Zorg en Innovatie met ingang van 1 april heeft overgenomen. Samen met Roy Otten, hoofd Research & Development, was Lieke dagvoorzitter en introduceerde zij het thema. Dit deden zij onder andere aan de hand van een spiegeltje dat de aanwezigen bij binnenkomst ontvingen. Iedereen werd gevraagd in de spiegel te kijken: ‘Wie zie je? Waar ben je van? Ben jij de nieuwe zorgprofessional?’.

Innovaties
De ochtend werd ingevuld door twee plenaire sprekers, die beiden één aspect van ‘de nieuwe zorgprofessional’ belichtten. Lucien Engelen, directeur van het Radboud Reshape Center startte de dag met een lezing over de nieuwe innovaties en technologieën in de gezondheidszorg. En die nieuwe ontwikkelingen zijn enorm en gaan snel! Videogesprekken met een arts zijn bijvoorbeeld steeds meer in opkomst, en in de toekomst kunnen een ‘pleister’ en een mobiele app een bezoek aan de arts vervangen. Toch wordt met al deze technologische ontwikkelingen de ‘warme’ zorg zeker niet vergeten. Dat is en blijft toch het allerbelangrijkste, ondanks al deze digitale ontwikkelingen.

Blijven nadenken
Tweede spreker was Wouter Hart, schrijver van het boek ‘Verdraaide organisaties’. Hij is van mening dat het denkproces veranderd moet worden door meer uit te gaan van je oplossend vermogen. “Denk na en los problemen op, in plaats van gewoon doen wat standaard is”, was zijn pleidooi. Als metafoor noemt hij een campingtafeltje met 4 uitschuifbare poten. Om een tafeltje recht te zetten is eenzelfde afstand van ieder pootje op een vlakke ondergrond voldoende. Maar is de ondergrond niet egaal, dan moeten die pootjes verschillend zijn om een wiebeltafel te voorkomen. Systemen en protocollen zijn ondersteunend in het werk, maar het is van belang dat men wel blijft nadenken waar het over gaat.

Kennismaking en kennisdeling
In de middag werd verder invulling gegeven aan het thema, door een reeks workshops. De meeste workshops verzorgden medewerkers van Pluryn en Intermetzo, wat laat zien hoeveel initiatieven, projecten en ontwikkelingen er al zijn binnen onze organisatie! Kennisdeling, reflectie, innovatie en zorg van de toekomst stonden centraal in deze workshops. Ook vonden vele ontmoetingen plaats tussen medewerkers van Pluryn en Intermetzo.

Na de workshopsrondes werd er onder het genot van een hapje en drankje nog lang nagepraat over deze inspirerende dag. Roy en Lieke sloten daarna de dag af. Zij bedankten de organisatie, met name Neomi van Duijvenbode (Pluryn) en Marieke Meijnen (Intermetzo) voor het enorme werk dat zij voor deze dag hebben verzet.Het cliëntservicebureau helpt je graag

bij het aanvragen van ondersteuning en zorg

roundicon-call

088 - 779 55 60

roundicon-mail

Verstuur een mail

roundicon-aanvragenzorg

Aanvragen zorg