Ervaringen

Nieuwe AmiGO-folder: word maatje in Jeugddorp De Glind

AmiGO-web

07 feb 2018

Monique (50) is met haar hond Inja via AmiGO als maatje aan Tess (17) verbonden: “Tess en ik wandelen om de week met Inja. Ze vindt de gezelligheid fijn en ook het feit dat er iemand speciaal voor haar komt. We hebben het echt leuk samen.”

Bijkletsen als je vrolijk bent of juist verdrietig. Er af en toe eens samen op uitgaan en leuke dingen doen. Dat lijkt zo gewoon. Toch ontbreekt het veel kinderen en jongeren in Jeugddorp De Glind juist daaraan. Als AmiGO-maatje kun je er voor ze zijn. Zoals Monique er is voor Tess. En heb je een hond, dan is ook die heel welkom! 

Wat is AmiGO?
AmiGO staat voor de vriendschappelijke band tussen een vrijwilliger – al dan niet met hond – met een uithuisgeplaatst kind. Samen ondernemen ze leuke activiteiten en uitjes. De contacten dragen bij aan de eigenwaarde en de ontwikkeling van de kinderen. Het geeft ze afleiding en plezier. En ook voor vrijwilligers zelf levert het waardevolle momenten en bijzondere ervaringen op, zo merken we steeds opnieuw. Bijzonder aan AmiGO is dat er naast inzet van vrijwilligers ook ruimte is voor huisdieren, mits goed gesocialiseerd. In samenwerking met Pets4Care is zelfs een opleiding voor jou en je hond mogelijk.

Wat kun je doen?

Als maatje ga je geregeld langs bij een kind of jongere in Jeugddorp De Glind. Het contact is zo normaal mogelijk. Je bent welkom bij de jongere thuis, maar kunt ook van alles ondernemen. Een bezoek aan de kinderboerderij of het Schateiland, een wandeling door het bos. Of wat verder weg: een bezoekje aan bijvoorbeeld de bibliotheek of de bioscoop.

Wil je meer informatie over het AmiGO? Bekijk dan de onlangs vernieuwde folder
 

Het klantenbureau helpt je graag

bij het aanvragen van ondersteuning en zorg

roundicon-call

088 - 779 55 60

roundicon-mail

Verstuur een mail

roundicon-aanvragenzorg

Aanvragen zorg