Intermetzo viert 105 jaar jeugdzorg in Maarsbergen

Koningin-Moeder-Emma

03 okt 2017

Het is op woensdag 4 oktober precies 105 jaar geleden dat Koningin-Moeder Emma (foto) het toenmalige ‘Opvoedingsgesticht’ aan de Valkenheide in Maarsbergen officieel opende. Inmiddels doet het terrein al jaren dienst als jeugdzorglocatie van Intermetzo. In Maarsbergen krijgen jongeren met complexe (gedrags)problematiek ondersteuning en behandeling. 

Op zondag 8 oktober viert Intermetzo Maarsbergen dit bijzondere jubileum en blikt het terug op meer dan honderd jaar jeugdzorg op het terrein aan de Valkenheide. Belangstellenden zijn welkom vanaf 13.00 uur bij het Museum Valkenheide. Hilda Barnhoorn, directeur van Intermetzo regio Utrecht, trapt om 13.30 uur met een toespraak het officiële programma af. 

Gedurende de dag kunnen bezoekers tijdens rondleidingen kennismaken met de geschiedenis en de huidige bestemming van het terrein. Ook organiseren jongeren die op de locatie Maarsbergen verblijven verschillende activiteiten. Op het terrein staat een foodtruck met lekkere Indische hapjes. De bar van activiteitencentrum ’t Honk verzorgt de drankjes.
 
(Foto: Museum Valkenheide, http://museumvalkenheide.nl/1912-opening/)

Het cliëntservicebureau helpt je graag

bij het aanvragen van ondersteuning en zorg

roundicon-call

088 - 779 55 60

roundicon-mail

Verstuur een mail

roundicon-aanvragenzorg

Aanvragen zorg