Feestelijke opening Cruyff Court Maarsbergen

Cruyff-Court-Maarsbergen-web

29 aug 2017

De Intermetzo-locatie Maarsbergen krijgt een eigen Cruyff Court. Op woensdag 13 september vindt de feestelijke opening plaats. Op de locatie Maarsbergen verblijven kinderen en jongeren die vanwege hun complexe hulpvraag tijdelijk niet meer thuis kunnen wonen.

De wens om op het terrein aan de Valkenheide een Cruyff Court aan te leggen, dateert al van een paar jaar geleden. Jongeren zijn destijds door de Cruyff Foundation gevraagd naar hun wensen. Die zijn in het huidige ontwerp verwerkt. Behalve een multifunctioneel sportveld, worden er ook klim- en speeltoestellen aangelegd. Het Cruyff Court komt tot stand dankzij de Cruyff Foundation en bijdragen van negen nevenfondsen.
De jongeren kijken ernaar uit om van de nieuwe sportaccommodatie gebruik te gaan maken. De locatie Maarsbergen is momenteel volop in ontwikkeling. De komst van het Cruyff Court maakt deel uit van een grootscheepse revisie van het terrein. Na de sluiting van de Intermetzo-locaties Stenia en Veldheim in Zeist is het aantal kinderen en jongeren bij Intermetzo Maarsbergen sterk gegroeid. Ook is de doelgroep uitgebreid: jeugdzorg, gehandicaptenzorg en GGZ bevinden zich op één locatie en gaan samen gebruikmaken van het Cruyff Court. Net als de leerlingen van de op het terrein gevestigde scholen voor (voortgezet) speciaal onderwijs.

Speciaal Cruyff Court
Het veld in Maarsbergen wordt een zogenoemd Speciaal Cruyff Court. Dat ligt niet midden in een woonwijk zoals andere Cruyff Courts, maar op het terrein van een zorglocatie en is ingericht naar de wensen van de kinderen die er verblijven. Juist voor deze doelgroep is sport en bewegen extra belangrijk voor hun ontwikkeling, aldus de Cruyff Foundation. 
Bij het Speciale Cruyff Court staat thema’s als respect voor elkaar, gezondheid en samen spelen centraal. Ook integratie is een belangrijk thema. Die komt tot stand door kinderen uit de buurt of van het reguliere onderwijs samen met de kinderen van de instelling of het speciaal onderwijs te laten sporten en spelen op het veld.
 
Het Cruyff Court Valkenheide wordt mogelijk gemaakt door de onderstaande fondsen:
 • Stichting Madurodam Steunfonds
 • Fonds NutsOhra
 • Stichting JONG
 • Ars Donandi / Russell-ter Brugge fonds
 • Dr. C.J. Vaillantfonds
 • Stichting Dowilvo
 • Rabobank
 • Stichting Voorzorg Utrecht
 • Pro Intermetzo
   

Het cliëntservicebureau helpt je graag

bij het aanvragen van ondersteuning en zorg

roundicon-call

088 - 779 55 60

roundicon-mail

Verstuur een mail

roundicon-aanvragenzorg

Aanvragen zorg