Ervaringen

Erkenning training zorgen voor getraumatiseerde kinderen

22 jan 2018

Het Nederlands Jeugdinstituut heeft de training Zorgen voor getraumatiseerde kinderen (ZVGK) opgenomen in de databank effectieve jeugdinterventies. De Deelcommissie Jeugdzorg en psychosociale/pedagogische preventie vindt de training 'een sympathiek programma met een duidelijk protocol'.

Uniek
Leony Coppens en Carina van Kregten hebben de training ontwikkeld. Carina, psycholoog en gedragstherapeut bij Intermetzo: “Er zijn geen andere trainingen voor opvoeders over zorgen voor getraumatiseerde kinderen, terwijl juist de volwassenen die dagelijks met getraumatiseerde kinderen werken en leven een enorm groot verschil kunnen maken in het herstel.”

Vertrouwen en veiligheid
Zorgen voor getraumatiseerde kinderen is een training voor opvoeders van een (complex) getraumatiseerd kind van 0 - 18 jaar. Opvoeden met kennis van trauma vergroot het vertrouwen van het kind in eigen capaciteiten, vergroot het gevoel van veiligheid en het gevoel de moeite waard te zijn.
Opvoeders leren technieken en vaardigheden om het gedrag en disfunctionele opvattingen van het kind te veranderen en leren manieren om de opvoedingsstress te verminderen. De training bestaat uit acht wekelijkse sessies van twee uur.

Nieuw

Leony en Carina hebben de training in 2012 vertaald en bewerkt. De training wordt inmiddels op heel veel plekken gegeven, zowel in pleegzorg als bij gezinshuizen en in residentiële groepen. In mei komt een nieuwe versie uit. Hierin hebben Leony en Carina de nodige verbeteringen aangebracht en feedback van trainers verwerkt.

Meer weten?

Bel Carina van Kregten / website NJI


Het klantenbureau helpt je graag

bij het aanvragen van ondersteuning en zorg

roundicon-call

088 - 779 55 60

roundicon-mail

Verstuur een mail

roundicon-aanvragenzorg

Aanvragen zorg