CDA delegatie steunt JJI Lelystad

Madeleine-van-Toorenburg-TK

26 mei 2017

Van Toorenburg: "Sluiting is weggooien van kennis en ervaring"

“Een mogelijke sluiting van de justitiële jeugdinrichting (JJI) in Lelystad gaat ten koste van de kennis en ervaring die de afgelopen twaalf jaar zijn opgebouwd.” Op 2 maart 2017 bracht een CDA-delegatie een bezoek aan JJI Lelystad. Tweede Kamerlid Madeleine van Toorenburg ging in gesprek met jongeren en directie over belang van behoud van de jeugdinstelling. Van Toorenburg: “De JJI heeft een bewezen kwaliteit in behandeling en aanpak opgebouwd. Dat mag niet verloren gaan."

Vorig jaar werd bekend dat het Ministerie van Veiligheid en Justitie de JJI in Lelystad op bedrijfseconomische gronden wilde sluiten: de afkoop van de JJI was het goedkoopst. Onder druk van de Tweede Kamer is een definitief besluit over de verkiezingen heen getild.

Van Toorenburg: “De JJI werkt uitgebreid met de jongeren aan hun gedrag en opleiding om ontwikkeling naar een zelfstandig bestaan mogelijk te maken. Juist deze intensieve begeleiding en aandacht maken dat JJI Lelystad goede resultaten kan behalen bij deze jongeren. Het is zonde om die kennis weg te bezuinigen."

Bron: www.cda.nl/flevoland/actueel/nieuws/150576/

Het cliëntservicebureau helpt je graag

bij het aanvragen van ondersteuning en zorg

roundicon-call

088 - 779 55 60

roundicon-mail

Verstuur een mail

roundicon-aanvragenzorg

Aanvragen zorg