VNG-congres: waardevol bezoek aan De Glind

06 jun 2019

Tijdens het jaarcongres van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG-congres) waren er drie workshops in De Glind. Er werd gesproken en nagedacht over kindermishandeling, duurzaamheid en wonen in een gezin. Een ruime 100 ambtenaren volgden met veel belangstelling de workshops. 

Het is bijzonder om zoveel ambtenaren te betrekken bij het werk in De Glind. Een deelnemende wethouder zei: “Ik rij vaak door De Glind, maar ik heb nooit geweten wat hier allemaal gebeurd!” De deelnemers waren benieuwd, geïnteresseerd en kwamen met inhoudelijke vragen.

Terwijl ongeveer 40 ambtenaren zich verdiepten in duurzaamheid en een wandeling maakte langs de duurzame projecten in De Glind, volgden 40 anderen de workshop over kindermishandeling. De bezoekers van de workshop over wonen in een gezin brachten een bezoek aan verschillende gezinshuizen in het dorp. 

Jan Hofman, directeur van de Donnerschool hield aan het einde nog een korte toespraak waarbij hij Peer van der Helm citeerde: “We doen dit om hoop te geven op het gewone leven voor kinderen, voor mensen, die het niet getroffen hebben.” Het was een waardevolle middag. 
 

Het klantenbureau helpt je graag

bij het aanvragen van ondersteuning en zorg

roundicon-call

088 - 779 55 60

roundicon-mail

Verstuur een mail

roundicon-aanvragenzorg

Aanvragen zorg