Leerlingen SO Noorderlicht maken reis door de tijd

SO-Noorderlicht-bezoekt-Archeon_web

05 jul 2019

Van de prehistorie tot aan de middeleeuwen. Leerlingen van SO Noorderlicht, een school voor speciaal onderwijs van Intermetzo in Zeist, maakten dinsdag 2 juli een bijzondere reis door de tijd. Ze bezochten Museumpark Archeon in Alphen aan de Rijn. Het schoolreisje werd de leerlingen cadeau gedaan door Thésor, adviesbureau op het gebied van treasury in de (semi)publieke sector. Samen voor Zeist, een intermediair die maatschappelijk betrokken ondernemers stimuleert tot sociale en lokale verbinding, bracht de twee partijen samen.

Al om 09.00 uur stond een prachtige touringcar klaar om leerlingen van de oudste klassen van de Noorderlichtschool naar het museumpark te brengen. De sfeer zat er meteen goed in. Eenmaal in het park, dat opgedeeld is in drie verschillende tijdzones, keken de kinderen hun ogen uit. Zichtbaar onder de indruk leerden ze in het openluchtmuseum spelenderwijs over Nederland in de prehistorie, de tijd van de Romeinen en de middeleeuwen. Friet en ijs maakten het feest compleet. Na terugkomst in de klas werd er nog lang nagepraat.
Bij het bezoek van SO Noorderlicht aan Archeon waren alle medewerkers van Thésor aanwezig. Ook voor hen was het een eyeopener. Richard Wamelink: “We zijn ontzettend dankbaar dat we deze bijzondere dag mogelijk konden maken. Net als voor de kinderen, ging er in het museumpark ook voor ons een nieuwe wereld open; De wereld van Archeon, maar vooral de wereld van de kinderen van Noorderlicht.”

Het klantenbureau helpt je graag

bij het aanvragen van ondersteuning en zorg

roundicon-call

088 - 779 55 60

roundicon-mail

Verstuur een mail

roundicon-aanvragenzorg

Aanvragen zorg