• Home
  • Over ons
  • Actueel
  • Nieuws
  • 2018
  • Informatieavond Lekstroomgemeenten op 12 november

Informatieavond Lekstroomgemeenten op 12 november

Intermetzo_Gezinshuisouders_Ervaringsverhaal_Homepage_TALYMARA-EDWIN_570358

29 okt 2018

Op maandag 12 november organiseren de gemeenten Houten, Lopik, IJsselstein, Nieuwegein en Vianen, in samenwerking met zorgaanbieders Youké, Intermetzo en het Leger des Heils en Gezinshuis.com, een informatieavond over gezinshuizen.

Er bestaat een groot tekort aan gezinshuizen waar kinderen die door omstandigheden niet meer thuis kunnen wonen, kunnen opgroeien in een normale en stabiele gezinssituatie met de professionele ondersteuning die ze nodig hebben. Er moet voor honderden kinderen in Nederland nog een plek worden gevonden. Anders dan in een pleeggezin is de problematiek bij deze kinderen vaak complexer waardoor zij 24/7, professionele begeleiding nodig hebben. Gezinshuisouder-zijn is daarom een betaalde baan waarvoor een pedagogische en/of didactische opleiding nodig is.

Opvoeders gezocht
De Lekstroomgemeenten organiseren samen met zorgaanbieders en Gezinshuis.com een informatieavond op maandag 12 november voor zorgprofessionals die denken aan een carrière-switch.
Ben jij die stabiele, professionele opvoeder die stevig in zijn of haar schoenen staat? Zie je het opvoeden van kinderen met complexe problemen als een uitdaging? Ben je toe aan een carrière-switch? En bereid deze kinderen een thuis te bieden in je eigen gezin?

Kom dan naar de informatieavond over gezinshuizen op maandag 12 november in ’t Veerhuis in Nieuwegein. Tijdens deze avond vertellen we meer over het starten van een gezinshuis, kan je kennismaken met verschillende zorgaanbieders die ervaring hebben met gezinshuizen, vragen stellen en in gesprek gaan met gezinshuisouders. Deze informatieavond wordt georganiseerd de gemeenten Houten, Lopik, IJsselstein, Nieuwegein en Vianen, in samenwerking met verschillende zorgaanbieders en Gezinshuis.com.

Informatieavond over gezinshuizen
Datum: maandag 12 november 2018
Tijd: 20.00 - 22.00 uur, inloop vanaf 19.45 uur
Locatie: ’t Veerhuis, Nijemonde 4, Nieuwegein
Aanmelden: gezinshuis@nieuwegein.nl

Verschillende aanbieders

Er zijn een aantal organisaties waar je terecht kunt voor meer informatie en het daadwerkelijk worden van gezinshuisouder. Als toekomstig gezinshuisouder kies je de organisatie waar je je het prettigst bij voelt. Dit kan te maken hebben met een bepaalde geloofsovertuiging of specifieke kenmerken of aandachtspunten van een organisatie.

Meer informatie
www.youke.nl
www.gezinshuis.com
www.legerdesheils.nlHet klantenbureau helpt je graag

bij het aanvragen van ondersteuning en zorg

roundicon-call

088 - 779 55 60

roundicon-mail

Verstuur een mail

roundicon-aanvragenzorg

Aanvragen zorg