Equipe Mont Ventoux bereikt de top!

PlurynMtVentoux-7250

14 jun 2018

Je krijgt wat je verdient, zeggen ze wel eens. Voor Equipe Mont Ventoux ging dat gezegde vandaag dubbel en dwars op. Wat een fantastische dag! Strakblauwe lucht, weinig wind en een prima temperatuur zorgden ervoor dat vandaag iedereen de top van die beruchte kale reus bereikte. De een danste als een prof naar boven, de ander had een zetje in de rug nodig. Maar iedereen heeft het gehaald. En daar ging het om: samen naar de top!

Vanochtend in alle vroegte was er nog grote twijfel. Op de camping in Avignon stond een behoorlijke wind. Hoe zou het op de top zijn? Organisatoren Cliff en John bekenden dat ze geen oog hadden dichtgedaan: ze bleven maar op die weersites kijken. Het zal toch niet waar zijn? Anderen waren ook wakker geworden van de wind. Sommigen voelden zelfs hun stacaravan wat schommelen.
Toen de teams in colonne richting berg reden, bleef de onzekerheid. Tot we startplaats Sault naderen. Opeens viel de wind weg. Als in een wonder. Voor het eerst zagen we de top, die uit de wolken was. Daar moeten we naartoe! Niemand had het meer over de teleurstelling na het uitstel van de beklimming. Het was de juiste keuze geweest, want gisteren was het echt bar en boos.
 
Op de top waren het de taferelen die we van vorige edities kenden. Highfives, knuffels en wildvreemden die elkaar feliciteerden met hun prestatie. Er vielen heel wat tranen, bijvoorbeeld bij de jongen die bij verrassing zijn trotse ouders op de top zag staan. Maar ook bij het meisje dat echt al haar krachten moest aanspreken om het laatste steile stuk te nemen. Daar werd ze onthaald met gejuich en geklap. Omdat het zo’n mooi weer was, bleef iedereen lange tijd boven en nam de tijd om foto’s te nemen en naar huis te bellen.
 
De fietsen staan inmiddels weer in de vrachtwagen en gaan terug naar Nederland. De meeste renners liggen in het zwembad op de camping. Straks nog de afsluitende feestelijke barbecue en dan zit het erop. Equipe Mont Ventoux editie 2018 was er opnieuw een om nooit te vergeten!
 

Het klantenbureau helpt je graag

bij het aanvragen van ondersteuning en zorg

roundicon-call

088 - 779 55 60

roundicon-mail

Verstuur een mail

roundicon-aanvragenzorg

Aanvragen zorg