Equipe Mont Ventoux beleeft een fantastische klimdag

Beklimming-4

13 jun 2019

Wat een fantastische dag! Equipe Mont Ventoux beleefde vandaag een van zijn mooiste edities ooit. De weg van Sault naar de 1909 meter hoge top van de Mont Ventoux was zonovergoten. Het uitzicht adembenemend. De start was dit jaar voor het eerst op het marktplein, middenin het stadje aan de voet van de berg. Een mooie plek, met uitzicht op de kale berg.

In kleine groepjes en soms in tweetallen - jongere en buddy - fietsen de deelnemers omhoog. Onderweg aangemoedigd door een met de jaren groeiend aantal supporters. In elke lastige bocht stonden er wel een paar om de renners naar boven te schreeuwen. Sommigen hadden de aanmoedigingen al vroeg nodig. Anderen dansten als klimgeiten omhoog. 

Maar, natuurtalent of niet, iedereen haalde de top. Daarboven kwamen de emoties los. Het publiek langs de kant klapte en juichte. High-fives, knuffels, schouderklopjes, iedereen kreeg de felicitaties voor de geweldige prestatie. De meesten zaten een half jaar geleden voor het eerst op een racefiets. Vandaag stonden ze op de top van de Mont Ventoux. 

Voor team Intermetzo Maarsbergen was de klim extra beladen. Zij maakten een tussenstop bij het monument van Simpson, ongeveer een kilometer voor de top. Tijdens een korte bijeenkomst werd daar de as van Jerry Been uitgestrooid, de ploegleider die dit voorjaar plotseling overleed. Zijn vrouw Janny, jongeren, buddy’s en begeleiders waren erbij. Daarna fietste de groep het laatste stuk naar boven om daar met extra gejuich te worden ontvangen en de emoties nog een keer de vrije loop te laten. Het zit er op. De meeste deelnemers liggen inmiddels in het zwembad bij de camping. Vanavond met z’n allen barbecueën, lekker nog een dag ontspannen en dan op naar volgend jaar!

 

Beklimming

Beklimming-(2)

Beklimming-3

Beklimming-5Het klantenbureau helpt je graag

bij het aanvragen van ondersteuning en zorg

roundicon-call

088 - 779 55 60

roundicon-mail

Verstuur een mail

roundicon-aanvragenzorg

Aanvragen zorg